Για τι παλεύουμε

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να απαιτήσουν:

· Αναδιοργάνωση της Εκπαίδευσης (σε δομή και περιεχόμενο) με κριτήριο την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των νέων (την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τη γνώση της φυσικής και κοινωνικής νομοτέλειας, τους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης), την προετοιμασία τους για την επαγγελματική και κοινωνική ζωή και δράση.

· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Εκπαίδευση.

· 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

· Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης για όλους μέχρι τα 18 τους χρόνια

· Επαγγελματική εκπαίδευση σε δημόσιες δωρεάν σχολές με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα

· Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού (ανάπτυξη της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας και την εφαρμογή τους στην ικανοποίηση των διευρυμένων αναγκών του).

Είναι φανερό ότι το σχολείο των λαϊκών αναγκών συγκρούεται με τον πυρήνα της αστικής ιδεολογίας που θέλει το σχολείο μηχανισμό ενσωμάτωσης των νέων και αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης που το κεφάλαιο έχει ανάγκη. Η οικοδόμηση του σχολείου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι υπόθεση του λαού, είναι μέτωπο πάλης του εργατικού λαϊκού- κινήματος στην κατεύθυνση κατάκτησης της δικής του εξουσίας. Πάλη που θα κατακτά επιμέρους στόχους, θα επιβάλλει βελτιώσεις, θα κάνει συνείδηση στο λαό την αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ,ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

ΑΣΓΜΕ: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 5242386
 www.goneis.org   gt.asgme@gmail.comΑθήνα 29 Δεκέμβρη 2015
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σήμερα αντιπροσωπία της ΑΣΓΜΕ μετά από παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομίας για το ζήτημα της υποχρεωτικής υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) των εκπροσώπων γονιών και μαθητών στις σχολικές επιτροπές συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού κο Παπακωνσταντίνου.
Στη συνάντηση αναλύσαμε το ρόλο και το  διεκδικητικό χαρακτήρα  που έχει η συμμετοχή των εκπροσώπων γονιών και μαθητών στις σχολικές επιτροπές των δήμων,  και στις απαράδεκτες διατάξεις του το ν. 4281/14 όπου προκύπτει η υποχρεωτικότητα υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες.  Απαιτήσαμε από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε τροποποίηση του συγκεκριμένου νόμου όπου θα εξαιρεί  τους γονείς και τους ανήλικους και μαθητές .
Ο εκπρόσωπος του υπουργού μας ανέφερε πως βλέπει θετικά το αίτημά μας χωρίς όμως να δεσμευτεί, αφού όπως μας ανέφερε πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με το συναρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης με το οποίο θα επικοινωνήσει και θα μας απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα .
Θεωρούμε πως η απάντηση του υπουργείου δεν μπορεί να μας εφησυχάσει, γιατί ενώ είχαμε εδώ και ενάμιση μήνα απευθυνθεί  με επιστολή τόσο στο προεδρείο του Ελληνικού Κοινοβουλίου όσο και στην κυβέρνηση, οπού ζητούσαμε συνάντηση για αυτό το ζήτημα, επέλεξαν τη σιγή ιχθύος και την απαξίωση.
Γιατί αν δεν επιλέγαμε να επιβάλουμε τη συνάντηση έστω και την τελευταία στιγμή, ακόμα θα περιμέναμε την απάντησή τους. Γιατί παρ' όλη τη συμπάθεια που εισπράξαμε, η καταληκτική ημερομηνία ( 31/12/2015 ) για την υποβολή των δηλώσεων είναι δεσμευτική  τους εκπροσώπους στα ΝΠΔΔ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
Προετοιμαζόμαστε και οργανώνουμε νέα μαζική κινητοποίηση μέσα στον Γενάρη αν η  κυβέρνηση συνεχίσει την ίδια τακτική απαξίωσης των συλλογικών οργάνων των γονιών. 
Απαιτούμε: Να ψηφιστεί άμεσα τροπολογία για το ν. 4281/14  για να  εξαιρεθούν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Συλλόγων και των Μαθητικών Κοινοτήτων στις σχολικές επιτροπές  από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες. Η τροπολογία αυτή να έχει αναδρομική ισχύ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου