Για τι παλεύουμε

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να απαιτήσουν:

· Αναδιοργάνωση της Εκπαίδευσης (σε δομή και περιεχόμενο) με κριτήριο την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των νέων (την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τη γνώση της φυσικής και κοινωνικής νομοτέλειας, τους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης), την προετοιμασία τους για την επαγγελματική και κοινωνική ζωή και δράση.

· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Εκπαίδευση.

· 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

· Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης για όλους μέχρι τα 18 τους χρόνια

· Επαγγελματική εκπαίδευση σε δημόσιες δωρεάν σχολές με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα

· Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού (ανάπτυξη της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας και την εφαρμογή τους στην ικανοποίηση των διευρυμένων αναγκών του).

Είναι φανερό ότι το σχολείο των λαϊκών αναγκών συγκρούεται με τον πυρήνα της αστικής ιδεολογίας που θέλει το σχολείο μηχανισμό ενσωμάτωσης των νέων και αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης που το κεφάλαιο έχει ανάγκη. Η οικοδόμηση του σχολείου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι υπόθεση του λαού, είναι μέτωπο πάλης του εργατικού λαϊκού- κινήματος στην κατεύθυνση κατάκτησης της δικής του εξουσίας. Πάλη που θα κατακτά επιμέρους στόχους, θα επιβάλλει βελτιώσεις, θα κάνει συνείδηση στο λαό την αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ




ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 60ς όροφος, 104 32, ΤΗΛ - ΦΑΞ: 2105242386

Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!
Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!
Μ. Μπρεχτ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΠΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!
Καλούμε τους εργαζόμενους γονείς, τους ανέργους ,τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους μικρούς επαγγελματίες και βιoτέxνες, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εκπαιδευτι κούς, την νέα γενιά, με την μαζική τους συμμετοχή στην απεργία της 3 Δεκέμβρη να δώσουν μια απάντηση στα σχέδια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ε.Ε.
Να δώσουν μια απάντηση σε όλους αυτούς, που στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης, των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, έχουν βαλθεί να μας πείσουν να αποδεχθούμε την καταστρατήγηση των εργασιακών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, μορφωτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, μέσα από την διαδικασία του κοινωνικού «διαλόγου», της κοινωνι κής «συναίνεσης», της εργασιακής και κοινωνικής «ειρήνης» για το καλό «όλων». Τα πρoβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της παιδείας, της υγείας, του περιβάλλοντος, του ελεύθερου χρόνου, δεν είναι εθνικά προβλήματα, είναι ταξικά και δεν θα διορθωθούν με διαλόγους σε προαποφασισμένα ζητήματα.
ΦTANEI ΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑλλΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ!
Σε μια περίοδο, που καταργούνται εργασιακά δικαιώματα, η ανεργία, η φτώχεια και τα αδιέξοδα απελπίζουν τις οικογένειες και κυρίως τους νέους, που η οικονομική κρίση έχει γονατίσει τη λαϊκή οικογένεια, ενώ οι υπεύθυνοι για την κρίση θησαυρίζουν και επιχορηγούνται με δισεκατομμύρια, κανείς μας δεν δικαιούται να σιωπά.
Ενώ χαρίζονται δις ευρώ στους τραπεζίτες και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων ολοένα και αυξάνονται, ενώ μας χρεώνουν με δις ευρώ για τις ΝΑΤΟι κές δαπάνες και την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων εναντίον άλλων λαών, μας καλούν να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι .
• Το σχολείο και η εκπαίδευση καλούνται να παίξουν ουσιαστικό ρόλο τόσο στην εφαρμογή των νέων εργασιακών σχέσεων, του ασφαλιστικού και των μεταρρυθμίσεων γενικότερα.
• Οι αλλαγές στην εκπαίδευση έχουν άμεση σχέση με τα μνημόνια, με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, της σύνταξης, την διάλυση της ασφάλισης και του 8ώρου, το κλείσιμο των επιχειρήσεων, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανεργία, την ευρωσυνθήκη, τους άδικους πολέμους ...
Να δώσουμε δυναμικό παρόν στην απεργία στις 3 Δεκέμβρη!

  •  γιατί η ιστορία έχει αποδείξει ότι με «διαλόγους» δεν κερδίζονται τα δικαιώματά μας, μόνο με αγώνες.
  •  γιατί τα κόμματα του ευρωμονόδρομου έχουν διαλέξει καιρό τώρα τους δικούς τους συνομιλητές, γύρω από τα τραπέζια του ΣΕΒ και των Βρυξελλών, όπου υφαίνονται τα «εθνικά οχέδιa σωτηρίaς». Τι δουλειά έχει το θύμα με τον θύτη;
Καλούμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να ενώσουμε τις φωνές μας, έχουμε το δίκιο και τη δύναμη. Ας αγνοήσουμε όλους όσους καλλιεργούν το συμβιβασμό, την παραίτηση και την υποταγή.

Ζητάμε
Κατάργηση των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων!
Αύξηση των κρατικών δαπανών για υγεία, παιδεία, πρόνοια!
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Παιδεία & Υγεία!
Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους!
Ούτε ευρώ από την τσέπη μας για να συνεχίζουν να πλουτίζουν στις πλάτες μας
και των παιδιών μας μια χούφτα άνθρωποι!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου