Για τι παλεύουμε

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να απαιτήσουν:

· Αναδιοργάνωση της Εκπαίδευσης (σε δομή και περιεχόμενο) με κριτήριο την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των νέων (την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τη γνώση της φυσικής και κοινωνικής νομοτέλειας, τους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης), την προετοιμασία τους για την επαγγελματική και κοινωνική ζωή και δράση.

· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Εκπαίδευση.

· 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

· Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης για όλους μέχρι τα 18 τους χρόνια

· Επαγγελματική εκπαίδευση σε δημόσιες δωρεάν σχολές με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα

· Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού (ανάπτυξη της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας και την εφαρμογή τους στην ικανοποίηση των διευρυμένων αναγκών του).

Είναι φανερό ότι το σχολείο των λαϊκών αναγκών συγκρούεται με τον πυρήνα της αστικής ιδεολογίας που θέλει το σχολείο μηχανισμό ενσωμάτωσης των νέων και αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης που το κεφάλαιο έχει ανάγκη. Η οικοδόμηση του σχολείου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι υπόθεση του λαού, είναι μέτωπο πάλης του εργατικού λαϊκού- κινήματος στην κατεύθυνση κατάκτησης της δικής του εξουσίας. Πάλη που θα κατακτά επιμέρους στόχους, θα επιβάλλει βελτιώσεις, θα κάνει συνείδηση στο λαό την αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 8/12/2015

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ενημερώνει ότι την Τρίτη  08/12/2015 και ώρα 17.00,  και κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου,  το πρώτο θέμα που συζητήθηκε, κατόπιν αιτήματος της Ένωσης , ήταν τα προβλήματα των  σχολικών κτηρίων , και ειδικά  το θέμα της μη ύπαρξης ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ στην πόλη του Περιστερίου.
Από την πλευρά της Ένωσης συλλόγων γονέων Περιστερίου,  τα θέματα ανέπτυξε ο Πρόεδρός της κος Σωτήρης  Τρυγώνης, ενώ τον λόγο πήραν εκπρόσωποι των παρατάξεων  του Δήμου, εκπρόσωπος του Ειδικού Δημοτικού, και εκπρόσωποι των δασκάλων , αλλά και των καθηγητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Περιστερίου. Την άποψη για το θέμα από την πλευρά του Δήμου Περιστερίου, ανέπτυξε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας κος  Τάσος Θεοδωράκος .

 Ο Πρόεδρος της Ένωσης, κατηγόρησε τον Δήμο για ολιγωρία, μιας και το θέμα αυτό είναι πάγιο αίτημα για πολλά χρόνια. Έκανε λεπτομερή αναφορά για όλες τις  σχετικές εξελίξεις . Από τα στοιχεία που παρατέθηκαν, προέκυψε ότι η ευθύνη για την μη κατασκευή του Ειδικού γυμνασίου, βαρύνει αποκλειστικά τον Δήμο . Ζητήθηκε η άμεση λύση στο πρόβλημα, τόσο από την Ένωση γονέων, όσο και από τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στον αντίλογο , ο αντιδήμαρχος κος Αν. Θεοδωράκος, υποστήριξε με αντίστοιχα έγγραφα, ότι από την πλευρά του Δήμου, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, και από αυτά προέκυψε  ότι το πρόβλημα  είναι αποκλειστικά του  κρατικού οργανισμού «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ» (πρώην ΟΣΚ).Φυσικά, δεν μας έδωσε καμμία συγκεκριμένη δέσμευση, ή χρονοδιάγραμμα. Ότι ακριβώς δηλ. γινόταν και σε όλες τις  μέχρι τώρα ανάλογες συζητήσεις.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Περιστερίου , διαπιστώνει για μια ακόμη φορά ότι η ‘’μετάθεση ευθυνών’’ από υπηρεσία σε υπηρεσία, καλά κρατεί.  Επειδή όμως στον συγκεκριμένο ευαίσθητο χώρο της ‘’ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ’’ , δεν χωρούν αντιπαραθέσεις , καλεί   τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεργαστούμε όλοι μαζί , ώστε το συντομότερο δυνατόν, ίσως και μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά, το Ειδικό Γυμνάσιο στον Δήμο μας, να είναι γεγονός.
Θα παρακολουθούμε από κοντά τα θέματα, και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε φορέα, στην κατεύθυνση της υλοποίησής τους

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              Σωτήρης Τρυγώνης                                  Κώστας Λεμπέσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου