Για τι παλεύουμε

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να απαιτήσουν:

· Αναδιοργάνωση της Εκπαίδευσης (σε δομή και περιεχόμενο) με κριτήριο την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των νέων (την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τη γνώση της φυσικής και κοινωνικής νομοτέλειας, τους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης), την προετοιμασία τους για την επαγγελματική και κοινωνική ζωή και δράση.

· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Εκπαίδευση.

· 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

· Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης για όλους μέχρι τα 18 τους χρόνια

· Επαγγελματική εκπαίδευση σε δημόσιες δωρεάν σχολές με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα

· Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού (ανάπτυξη της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας και την εφαρμογή τους στην ικανοποίηση των διευρυμένων αναγκών του).

Είναι φανερό ότι το σχολείο των λαϊκών αναγκών συγκρούεται με τον πυρήνα της αστικής ιδεολογίας που θέλει το σχολείο μηχανισμό ενσωμάτωσης των νέων και αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης που το κεφάλαιο έχει ανάγκη. Η οικοδόμηση του σχολείου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι υπόθεση του λαού, είναι μέτωπο πάλης του εργατικού λαϊκού- κινήματος στην κατεύθυνση κατάκτησης της δικής του εξουσίας. Πάλη που θα κατακτά επιμέρους στόχους, θα επιβάλλει βελτιώσεις, θα κάνει συνείδηση στο λαό την αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ,ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Η ΑΣΓΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 5242386
 www.goneis.org   gt.asgme@gmail.comΑθήνα 29 Δεκέμβρη 2015

                                                       Προς: Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου
                                                                  κον Βούτση Νικόλαο
                                                     
 Υπουργό Οικονομικών
                                                                   κο Ευκλείδη Τσακαλώτο
                                                   
    Κοιν. : Κοιν. Ομάδες
                                                                    ΣΥΡΙΖΑ
                                                                    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                                                    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
                                                                    ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
                                                                     ΚΚΕ
                                                                     ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
                                                                     ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Θέμα : « Για τη δήλωση πόθεν έσχες των εκπροσώπων γονιών και μαθητών στις σχολικές επιτροπές » 

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, κύριε υπουργέ

Η ΑΣΓΜΕ το τελευταίο διάστημα έγινε αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών από γονείς σε όλοι την Ελλάδα, για τη δήλωση πόθεν έσχες που υποχρεούνται να υποβάλουν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Συλλόγων στις σχολικές επιτροπές των δήμων.
Συμφωνά με το ν. 3213/03 άρθρο 1 και 3 όπως αντικαταστάθηκε  από το ν. 4281/14 άρθρο 222, 224 και 225  στα υπόχρεα πρόσωπα υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης ( πόθεν έσχες ) περιλαμβάνονται και οι εκπρόσωποι των γονεϊκών οργανώσεων και μαθητικών κοινοτήτων που συμμετέχουν ως μέλη στις σχολικές επιτροπές των δήμων.      
Η ΑΣΓΜΕ θεωρεί τις συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου που αφορούν γονείς και μαθητές απαράδεκτες, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στην κυβέρνηση πως οι εκπρόσωποι των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και των Μαθητικών Κοινοτήτων στις σχολικές επιτροπές, στις περισσότερες περιπτώσεις μέσω της συμμετοχής τους σε αυτά τα πρόσωπα αναδεικνύουν τα οξυμμένα προβλήματα των σχολείων, προσπαθούν να ελέγξουν τη σωστή και δίκαιη κατανομή της πενιχρής κρατικής χρηματοδότησης, προσπαθούν να βάλουν φραγμό στην ιδιωτικοποίηση των δομών του δημόσιου σχολείου, αναδεικνύουν ζητήματα  που αφορούν τις ανάγκες της λειτουργίας – της ασφάλειας των σχολικών μονάδων, δεν έχουν καμία ευθύνη διαχείρισης χρηματικών ή περιουσιακών στοιχείων των σχολικών επιτροπών.
Η στάση γονιών και μαθητών στις σχολικές επιτροπές φαίνεται πως αποτελεί αγκάθι στην εφαρμογή του νέου αποκεντρωμένου σχολείου και μέσω της δήλωσης πόθεν έσχες θεωρούμε πως γίνεται προσπάθεια να τους αποβάλουν από τις σχολικές επιτροπές.
Θεωρούμε ότι η προσπάθεια που γίνεται να εξισωθούν οι ευθύνες θύτη και θύματος, δηλαδή των Δημοτικών Αρχών - οι οποίες έχουν σημαντική ευθύνη για τη διαχείριση και τη κατανομή δημόσιου χρήματος -  και αυτή των εκπροσώπων γονιών και μαθητών είναι τουλάχιστον προκλητική.  
Αλήθεια πιστεύει η κυβέρνηση πως οι εκπρόσωποι των γονιών στις σχολικές επιτροπές είναι υπεύθυνοι για τη διαφθορά και την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος; Αλήθεια τι μέτρα έχουν πάρει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις για τους δήμους εκείνους που έχουν παρακρατήσει τα χρήματα των σχολικών επιτροπών για να εξυπηρετήσουν άλλες ανάγκες;  
Αλήθεια μπορεί να μας πει η κυβέρνηση οι ανήλικοι μαθητές που εκπροσωπούν τις μαθητικές κοινότητες στις σχολικές επιτροπές τι δήλωση θα κάνουν, με ποιό ΑΦΜ, και σε ποιά περιουσιακά στοιχεία θα αναφέρονται; Ποιός φέρει την ευθύνη στην περίπτωση που αυτά τα παιδιά δεν υποβάλουν δήλωση, μήπως οι γονείς και κηδεμόνες που έχουν και την συνολική ευθύνη σύμφωνα με τον νόμο ;
Μέχρι σήμερα παρ' όλες τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, δεν έχουμε πάρει ΚΑΜΙΑ απάντηση απ' την κυβέρνηση, η στάση της οποίας είναι απαξιωτική και    προκλητική απέναντι στους γονείς και μαθητές. Πιστεύοντας πως με αυτό τον τρόπο μπροστά στην καταληκτική ημερομηνία (31/12/15) υποβολής των δηλώσεων θα αποφύγει τις απαντήσεις στα αιτήματα μας.

Απαιτούμε άμεσα να εξαιρεθούν οι εκπρόσωποι των Ενώσεων συλλόγων και των Μαθητικών κοινοτήτων στις σχολικές επιτροπές  με συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου