Για τι παλεύουμε

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να απαιτήσουν:

· Αναδιοργάνωση της Εκπαίδευσης (σε δομή και περιεχόμενο) με κριτήριο την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των νέων (την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τη γνώση της φυσικής και κοινωνικής νομοτέλειας, τους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης), την προετοιμασία τους για την επαγγελματική και κοινωνική ζωή και δράση.

· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Εκπαίδευση.

· 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

· Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης για όλους μέχρι τα 18 τους χρόνια

· Επαγγελματική εκπαίδευση σε δημόσιες δωρεάν σχολές με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα

· Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού (ανάπτυξη της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας και την εφαρμογή τους στην ικανοποίηση των διευρυμένων αναγκών του).

Είναι φανερό ότι το σχολείο των λαϊκών αναγκών συγκρούεται με τον πυρήνα της αστικής ιδεολογίας που θέλει το σχολείο μηχανισμό ενσωμάτωσης των νέων και αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης που το κεφάλαιο έχει ανάγκη. Η οικοδόμηση του σχολείου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι υπόθεση του λαού, είναι μέτωπο πάλης του εργατικού λαϊκού- κινήματος στην κατεύθυνση κατάκτησης της δικής του εξουσίας. Πάλη που θα κατακτά επιμέρους στόχους, θα επιβάλλει βελτιώσεις, θα κάνει συνείδηση στο λαό την αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Περιστέρι, 24/4/2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Περιστερίου καταγγέλλει την προκλητική, ανήθικη και προβοκατόρικη επίθεση του κ. Ελευθερίου, προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 30ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου και υποψήφιο με την παράταξη του «ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΟΝΕΩΝ» στην Ένωση Γονέων Περιστερίου.
Ο κ. Ελευθερίου (όπως προκύπτει και από τα πρακτικά που κρατήθηκαν) σε συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου του -21η Απριλίου 2017- αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για …αργυραμοιβούς στο γονεικό κίνημα, κατηγόρησε τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ για ιδιοτέλεια και επαγγελματισμό, που πληρώνονται κι εκλέγονται, για να ασκούν συγκεκριμένη πολιτική στα σχολεία.
Με δεδομένο ότι δυο από τα μέλη του ΔΣ του συγκεκριμένου συλλόγου αποτελούν μέλη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΟΝΕΩΝ - υποψήφιοι και εκλεγμένοι στην ΕΝΩΣΗ και την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ- είναι υποχρέωση μας να καταγγείλουμε αυτές τις πρακτικές.
Οι κατηγορίες που ξεστόμισε ο κ. Ελευθερίου είναι βαριές και θίγουν την τιμή και την ιστορία των μελών του ΔΣ αλλά και του ίδιου του γονεΐκού κινήματος.
Υποθέτουμε ότι ο εν λόγω κύριος, δεν μπορει να αντιληφθεί διαφορετικά την σχέση και την υποχρέωση όλων των γονιών να συμμετέχουν και να αγωνίζονται μέσα από τα συλλογικά τους όργανα παρά μόνο μέσα από μια έμμισθη σχέση. Δεν μας ξαφνιάζει η επίθεση του αυτή μιας και αποτελεί συνέχεια της στοχευμένης πρακτικής που ακλούθησε η παράταξη– ψηφοδέλτιο – ομάδα για την δήθεν ακομμάτιστη παρουσία και δράση τους.
Οι γονείς που συσπειρώνονται στην Δημοκρατική Ενότητα Γονέων όλα αυτά τα χρόνια, αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για το δικαίωμα στην μόρφωση για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Οι αρχές μας δεν διέπονται από υλικά-χρηματικά ερείσματα, δεν θυσιάζονται στο βωμό της μικροπολιτικής, δεν διεκδικούμε οφίτσια.

Τόσο το γονεικό όσο και το λαϊκό κίνημα έχουν να επιδείξουν πληθώρα αγωνιστών που ανιδιοτελώς προσφέρανε και προσφέρουν. Δυστυχώς, όμως και άλλων που σκύβουν το κεφάλι και σέρνονται στηρίζοντας τις εκάστοτε αντιλαϊκές πολιτικές!
Έκαστος εφ' ω ετάχθη.
Απαιτούμε από τον κ. Ελευθερίου να ανακαλέσει τις συκοφαντίες του και από την παράταξη – ψηφοδέλτιο - ομάδα που συμμετέχει να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές !
Επιφυλασόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου