Για τι παλεύουμε

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να απαιτήσουν:

· Αναδιοργάνωση της Εκπαίδευσης (σε δομή και περιεχόμενο) με κριτήριο την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των νέων (την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τη γνώση της φυσικής και κοινωνικής νομοτέλειας, τους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης), την προετοιμασία τους για την επαγγελματική και κοινωνική ζωή και δράση.

· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Εκπαίδευση.

· 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

· Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης για όλους μέχρι τα 18 τους χρόνια

· Επαγγελματική εκπαίδευση σε δημόσιες δωρεάν σχολές με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα

· Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού (ανάπτυξη της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας και την εφαρμογή τους στην ικανοποίηση των διευρυμένων αναγκών του).

Είναι φανερό ότι το σχολείο των λαϊκών αναγκών συγκρούεται με τον πυρήνα της αστικής ιδεολογίας που θέλει το σχολείο μηχανισμό ενσωμάτωσης των νέων και αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης που το κεφάλαιο έχει ανάγκη. Η οικοδόμηση του σχολείου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι υπόθεση του λαού, είναι μέτωπο πάλης του εργατικού λαϊκού- κινήματος στην κατεύθυνση κατάκτησης της δικής του εξουσίας. Πάλη που θα κατακτά επιμέρους στόχους, θα επιβάλλει βελτιώσεις, θα κάνει συνείδηση στο λαό την αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ,ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Περιστέρι, 31/3/2017
Η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Περιστερίου ευχαριστεί τους γονείς που τη στήριξαν στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Ένωσης Γονέων Περιστερίου και τους Αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Αττικής, κατατάσσοντάς την στην πρώτη θέση, με μεγάλη διαφορά από το επόμενο ψηφοδέλτιο.
Είναι αξιοσημείωτο ότι η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Περιστερίου σημείωσε μεγάλη αύξηση ψήφων, παρόλη τη μείωση των αντιπροσώπων που προσήλθαν στις εκλογές, αναδεικνύοντας και τη σημαντική αύξηση της επιρροής της στη συνείδηση των Γονέων.
Η τεράστια αυτή επιτυχία της Δημοκρατικής Ενότητας Γονέων Περιστερίου είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δράσης των μελών και φίλων της, οι οποίοι, μέσα από τις διαδικασίες των Συλλόγων Γονέων, ανέδειξαν τα πραγματικά προβλήματα του Δημόσιου Σχολείου, ενώ ταυτόχρονα κατέρριψαν την προσπάθεια Δημοτικών φορέων και Διοικητικών οργάνων της Εκπαίδευσης να απαξιώσουν τη σημασία και το θεσμικό ρόλο της Ένωσης και του Γονεϊκού κινήματος γενικότερα.
Όλη αυτή την περίοδο, αυτό που αποκαλύφθηκε είναι ότι η πραγματική διαχωριστική γραμμή που διαπερνά το σύνολο του Γονεϊκού κινήματος, δεν είναι η λεγόμενη «κομματικοποίηση», όπως αρέσκονται κάποιοι εκπρόσωποί του να διατείνονται.
Η πραγματική διαχωριστική γραμμή είναι τι Σχολείο θέλουμε για τα Παιδιά μας:
· Σχολείο που θα αλωνίζουν οι χορηγοί, με βασικές ελλείψεις σε υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό, υποβαθμισμένο και κατακερματισμένο, σχολείο δηλαδή της αγοράς και της αμορφωσιάς;
Ή
· Σχολείο 12χρονο, Ενιαίο, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν, με ευθύνη του Κράτους και 2χρονη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά, Σχολείο που θα συμβάλει στην αύξηση της γενικής πολιτιστικής στάθμης του λαού;
Η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων καλεί τους Γονείς μέσα από τη μαζικοποίηση των Συλλόγων Γονέων να δυναμώσουν τη δράση τους και με μπροστάρη μία μαχητικότερη Ένωση Γονέων Περιστερίου να απαιτήσουν το Σχολείο που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου