Για τι παλεύουμε

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να απαιτήσουν:

· Αναδιοργάνωση της Εκπαίδευσης (σε δομή και περιεχόμενο) με κριτήριο την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των νέων (την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τη γνώση της φυσικής και κοινωνικής νομοτέλειας, τους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης), την προετοιμασία τους για την επαγγελματική και κοινωνική ζωή και δράση.

· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Εκπαίδευση.

· 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

· Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης για όλους μέχρι τα 18 τους χρόνια

· Επαγγελματική εκπαίδευση σε δημόσιες δωρεάν σχολές με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα

· Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού (ανάπτυξη της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας και την εφαρμογή τους στην ικανοποίηση των διευρυμένων αναγκών του).

Είναι φανερό ότι το σχολείο των λαϊκών αναγκών συγκρούεται με τον πυρήνα της αστικής ιδεολογίας που θέλει το σχολείο μηχανισμό ενσωμάτωσης των νέων και αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης που το κεφάλαιο έχει ανάγκη. Η οικοδόμηση του σχολείου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι υπόθεση του λαού, είναι μέτωπο πάλης του εργατικού λαϊκού- κινήματος στην κατεύθυνση κατάκτησης της δικής του εξουσίας. Πάλη που θα κατακτά επιμέρους στόχους, θα επιβάλλει βελτιώσεις, θα κάνει συνείδηση στο λαό την αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ,ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων» αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές στην Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής που έγιναν στις 29 Μαΐου, εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία σε έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.
Πιο συγκεκριμένα στις εκλογές συμμετείχαν 52 Ενώσεις της Περιφέρειας Αττικής με 340 αντιπροσώπους εκλεγμένους και 8 διορισμένους.
Ψήφισαν 327 αντιπρόσωποι και έλαβαν:
«Δημοκρατική Ενότητα Γονέων» 163 ψήφους και 10 έδρες.
«Αγωνιστική Παρέμβαση Γονέων» 59 ψήφους και 4 έδρες, «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο Γονέων» 39 ψήφους και έδρες, «Κινηματική Πρωτοβουλία» 29 ψήφους και 2 έδρες, «Μαχητές» 22 ψήφους και 1 έδρα, «Παρέμβαση Ανυπότακτων Γονέων» 12 ψήφους και καμία έδρα. Επίσης υπήρξαν 1 άκυρο και 2 λευκά.
Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι αντιπροσωπευτικά της συζήτησης και των αποφάσεων του συνεδρίου της Ομοσπονδίας που έγινε 21 Μάιου 2017. Στο συνέδριο υπήρξε αύξηση της συμμέτοχης αντιπροσώπων, κάτι που εκφράστηκε και με την αύξηση ψήφων για τη «Δημοκρατική Ενότητα» (+11 από τις εκλογές του 2015).
Σε ανακοίνωσή της η παράταξη τονίζει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών είναι «απόδειξη εδραίωσης (σσ. της παράταξης) στη συνείδηση των Γονέων, σαν την παράταξη που αποτελεί το θεματοφύλακα των δίκαιων αιτημάτων των γονέων. Αντικατοπτρίζουν την πεποίθηση που κυριαρχεί σε πολλές Ενώσεις, Συλλόγους Γονέων και γενικότερα στους γονείς πως η Δημοκρατική Ενότητα υπερασπίζεται σθεναρά, με θέσεις που απαντούν στις σημερινές λαϊκές ανάγκες, το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση. Στη μόρφωση εκείνη που δεν μαθαίνουμε για να μαθαίνουμε αλλά για να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας και τον κόσμο.»
Αναφέρει επίσης πως «οι αποφάσεις του Συνεδρίου αλλά και η απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο Διοικητικό Συμβούλιο που δόθηκε στη "Δημοκρατική Ενότητα Γονέων" εξασφαλίζουν τη συνέχιση της αγωνιστικής και συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας. Διασφαλίζουν την ανάγκη να μην συμβιβαστούμε και να μην παραιτηθούμε από τον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα, για να έχουν όλα τα παιδιά Αποκλειστικά 12χρονη Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου