Για τι παλεύουμε

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να απαιτήσουν:

· Αναδιοργάνωση της Εκπαίδευσης (σε δομή και περιεχόμενο) με κριτήριο την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των νέων (την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τη γνώση της φυσικής και κοινωνικής νομοτέλειας, τους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης), την προετοιμασία τους για την επαγγελματική και κοινωνική ζωή και δράση.

· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Εκπαίδευση.

· 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

· Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης για όλους μέχρι τα 18 τους χρόνια

· Επαγγελματική εκπαίδευση σε δημόσιες δωρεάν σχολές με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα

· Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού (ανάπτυξη της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας και την εφαρμογή τους στην ικανοποίηση των διευρυμένων αναγκών του).

Είναι φανερό ότι το σχολείο των λαϊκών αναγκών συγκρούεται με τον πυρήνα της αστικής ιδεολογίας που θέλει το σχολείο μηχανισμό ενσωμάτωσης των νέων και αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης που το κεφάλαιο έχει ανάγκη. Η οικοδόμηση του σχολείου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι υπόθεση του λαού, είναι μέτωπο πάλης του εργατικού λαϊκού- κινήματος στην κατεύθυνση κατάκτησης της δικής του εξουσίας. Πάλη που θα κατακτά επιμέρους στόχους, θα επιβάλλει βελτιώσεις, θα κάνει συνείδηση στο λαό την αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ,ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΟΝΕΩΝΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ
Καταγγελία
Μάρτης 2017
Πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Περιστερίου παράταξη, που διεκδικεί έδρες στο ΔΣ της, αφαιρεί την διεκδίκηση της ΔΩΡΕΑΝ δημόσιας παιδείας από την διακήρυξή της.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας, να καταγγείλουμε στους γονείς την παράταξη «Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Γονέων» για την προκλητική αυτή διακήρυξή της.
Προκλητική γιατί:
Øκαλεί τους γονείς να ξεχάσουν πλέον το Δωρεάν για την παιδεία !
Øέμμεσα δικαιολογεί  τις «δωρεές» των συλλόγων στον Δήμο !
Øσυγκαλυμμένα δέχεται τους χορηγούς !
Øξεκάθαρα δέχεται τις ελαστικές σχέσεις καθώς από την διακήρυξή τους «ξέχασαν» το ΜΟΝΙΜΕΣ στις προσλήψεις των Εκπαιδευτικών αλλά και όλων όσων δουλεύουν στα σχολεία πχ καθαρίστριες. !
vΞέρουμε καλά ότι, όπως και οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, έτσι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθεί την αυτονομία της σχολικής μονάδας, που θα έχει ευθύνη για τα οικονομικά της, το πρόγραμμά της και το προσωπικό της, θα είναι συνεχώς αξιολογούμενη για το αν εφάρμοσε την αντιεκπαιδευτική πολιτική, αν δηλαδή βρήκε χορηγούς, αν δίδαξε δεξιότητες κι όχι γνώση, αν προήγαγε την επιχειρηματικότητα, αν δηλαδή έγινε "ντίλερ" των επιχειρήσεων!
vΞέρουμε καλά ότι προωθούν  την  «ατομική ευθύνη» για την παιδεία  για την υγεία, Η ευθύνη για την συντήρηση για τον εξοπλισμό των σχολείων είναι ατομική υπόθεση των γονιών για αυτό και πρέπει να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη !
Εργολαβικά, καθώς φαίνεται,  η παράταξη « αυτή έχει αναλάβει την προωθήσει αυτή την πολιτική και στην ΕΝΩΣΗ και στους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ! Αυτή μας καλεί να στηρίξουμε «χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις» .
Τα κροκοδείλια δάκρυα για τις Μ.Κ.Ο. και τις εταιρείες δεν πείθουν κανένα ! 

Η  Δωρεάν Παιδεία, ακόμα και αυτή που σήμερα έχουμε, είναι κατάκτηση των εργαζομένων δεν είναι χάρισμα ή επιλογή είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου