Για τι παλεύουμε

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να απαιτήσουν:

· Αναδιοργάνωση της Εκπαίδευσης (σε δομή και περιεχόμενο) με κριτήριο την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των νέων (την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τη γνώση της φυσικής και κοινωνικής νομοτέλειας, τους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης), την προετοιμασία τους για την επαγγελματική και κοινωνική ζωή και δράση.

· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Εκπαίδευση.

· 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

· Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης για όλους μέχρι τα 18 τους χρόνια

· Επαγγελματική εκπαίδευση σε δημόσιες δωρεάν σχολές με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα

· Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού (ανάπτυξη της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας και την εφαρμογή τους στην ικανοποίηση των διευρυμένων αναγκών του).

Είναι φανερό ότι το σχολείο των λαϊκών αναγκών συγκρούεται με τον πυρήνα της αστικής ιδεολογίας που θέλει το σχολείο μηχανισμό ενσωμάτωσης των νέων και αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης που το κεφάλαιο έχει ανάγκη. Η οικοδόμηση του σχολείου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι υπόθεση του λαού, είναι μέτωπο πάλης του εργατικού λαϊκού- κινήματος στην κατεύθυνση κατάκτησης της δικής του εξουσίας. Πάλη που θα κατακτά επιμέρους στόχους, θα επιβάλλει βελτιώσεις, θα κάνει συνείδηση στο λαό την αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τη διασφάλιση της καθαριότητας των σχολείων





Επίκαιρη Ερώτηση για άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των εργασιακών δικαιωμάτων των καθαριστών και καθαριστριών κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.
Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση:

 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των εργασιακών δικαιωμάτων των καθαριστών/καθαριστριών.

Γι’ ακόμη μια χρονιά απασχολεί έντονα το σοβαρότατο θέμα της καθαριότητας και της υγιεινής στα σχολεία και της επιτακτικής ανάγκης ύπαρξης μόνιμου και επαρκούς προσωπικού.
Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων είναι περίπου οκτώμισι χιλιάδες. Για χρόνια ανανέωναν τις συμβάσεις τους, τελώντας υπό εργασιακή προθεσμία με άθλιο εργασιακό καθεστώς. Πληρώνονται πάντα έναντι και με καθυστέρηση μηνών, παράλληλα όμως το προσωπικό αυτό είναι που σηκώνει στους ώμους του τον κρίσιμο τομέα υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, αφού το όποιο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πάντα ήταν λειψό και σήμερα στο μεγάλο του μέρος έχει και αυτό συνταξιοδοτηθεί.
Πλέον το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί περισσότερο καθώς τον Ιούνιο του 2016 λήγουν οι συμβάσεις τους, ενώ για το διδακτικό έτος 2016-2017, οι συμβάσεις θα καταρτίζονται από τους οικείους δήμους και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Αν η κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα μέτρα και αφήσει τα πράγματα να εξελιχτούν με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, ένας δρόμος είναι ορατός.
Οι χιλιάδες καθαριστές/καθαρίστριες να οδηγηθούν σε απόλυση, αφού είναι απαγορευτική η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων με βάση το υφιστάμενο περιοριστικό πλαίσιο που διέπει τις προσλήψεις στους δήμους και να παραδοθεί η καθαριότητα των σχολείων σε ιδιώτες εργολάβους και ΚΟΙΝΣΕΠ.
Με βάση τα παραπάνω η Κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν χωρίς καθυστέρηση να λύσουν αυτό το καίριο για τη λειτουργία των σχολείων ζήτημα. Να ανανεωθούν σήμερα όλες οι συμβάσεις των εργαζόμενων διασφαλίζοντας η κυβέρνηση την χρηματοδότηση αυτής της λειτουργίας και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα με τη μονιμοποίηση των καθαριστριών στα σχολεία .

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:
  • Την έγκαιρη ανανέωση των συμβάσεων όλων των καθαριστριών στα σχολεία.
  • Τη μόνιμη λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων με την μονιμοποίηση όλων των καθαριστών/καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Την άμεση διασφάλιση της μηνιαίας πληρωμής τους όπως για όλους τους άλλους εργαζόμενους στους δήμους. 

Ο βουλευτής
 Χρήστος Κατσώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου