Για τι παλεύουμε

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να απαιτήσουν:

· Αναδιοργάνωση της Εκπαίδευσης (σε δομή και περιεχόμενο) με κριτήριο την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των νέων (την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τη γνώση της φυσικής και κοινωνικής νομοτέλειας, τους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης), την προετοιμασία τους για την επαγγελματική και κοινωνική ζωή και δράση.

· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Εκπαίδευση.

· 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

· Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης για όλους μέχρι τα 18 τους χρόνια

· Επαγγελματική εκπαίδευση σε δημόσιες δωρεάν σχολές με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα

· Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού (ανάπτυξη της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας και την εφαρμογή τους στην ικανοποίηση των διευρυμένων αναγκών του).

Είναι φανερό ότι το σχολείο των λαϊκών αναγκών συγκρούεται με τον πυρήνα της αστικής ιδεολογίας που θέλει το σχολείο μηχανισμό ενσωμάτωσης των νέων και αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης που το κεφάλαιο έχει ανάγκη. Η οικοδόμηση του σχολείου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι υπόθεση του λαού, είναι μέτωπο πάλης του εργατικού λαϊκού- κινήματος στην κατεύθυνση κατάκτησης της δικής του εξουσίας. Πάλη που θα κατακτά επιμέρους στόχους, θα επιβάλλει βελτιώσεις, θα κάνει συνείδηση στο λαό την αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ,ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Η εξασφάλιση της Υγείας Μαθητών και Εκπαδευτικών δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά δημόσια υποχρέωση
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος - Αθήνα. Τηλ. 210.32.42.386, φαξ 210.38.45.434
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η εξασφάλιση της Υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών της χώρας μας δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά δημόσια υποχρέωση!

Με έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας σε όλες τις σχολικές μονάδες, αναθέτει την ευθύνη για την αποφυγή εξάπλωσης της εποχικής γρίπης για μια ακόμα φορά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά σε προληπτικά μέτρα μαζικού χαρακτήρα.
Αρχικά, θα θέλαμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα στο Υπουργείο σχετικά με την ίδια την δυνατότητα εφαρμογής, των μέτρων που προτείνει:
1.           Λέει το Υπουργείο:   Να ειδοποιούνται άμεσα οι γονείς των παιδιών που αρρωσταίνουν και να παραλαμβάνουν τα παιδιά από το σχολείο.
              Ρωτάμε εμείς:           Και πού θα πηγαίνουν τα παιδιά τους, κύριοι του Υπουργείου, αν εργάζονται και οι δύο;
2.           Λέει το Υπουργείο:   Όσα παιδιά αρρωσταίνουν, να αναμένουν σε χώρο όπου δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλα παιδιά.
              Ρωτάμε εμείς:           Πόσοι τέτοιοι χώροι υπάρχουν σήμερα στα σχολεία μας, κύριοι του Υπουργείου; Πόσα παιδιά χωράνε σε κάθε τέτοιο χώρο; Το σχολείο θα χορηγεί κάποιου είδους φάρμακο, έστω αντιπυρετικό ή θα τα αφήνει να ψήνονται στον πυρετό;
3.           Λέει το Υπουργείο:   Απαιτείται τακτικό πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα.
              Ρωτάμε εμείς:           Γνωρίζετε εσείς, κύριοι του Υπουργείου, κάποιο σχολείο που να διαθέτει τα παραπάνω; Και αν όχι, θα διαθέσετε χρήματα για να προμηθευτούν;

Εκτός από αυτά που λέει όμως το Υπουργείο υπάρχουν και αυτά που δεν λέει.
Και αυτά είναι:
·         Με τις συμπτύξεις και συγχωνεύσεις που έχουν γίνει, έχουν δημιουργηθεί τμήματα 30 και 35 παιδιών, πράγμα που ευνοεί την εξάπλωση του ιού.
·         Τα σχολεία της χώρας μας, μέσω της υποχρηματοδότησης της Παιδείας και της Υγείας, έχουν αποψιλωθεί από ιατρικό προσωπικό και φαρμακευτικό υλικό. Αποτέλεσμα; Δεν είναι σε θέση να πάρουν ούτε μέτρα πρόληψης αλλά ούτε και άμεσης ιατρικής φροντίδας παιδιών που αρρωσταίνουν.
·          Υπάρχουν σχολεία με άθλιες συνθήκες Υγιεινής. Τάξεις που στάζουν από υγρασία, χωρίς επαρκή φωτισμό και αερισμό, πρώην αποθήκες διαμορφωμένες σε τάξεις, με θρανία πολύ κοντά το ένα στο άλλο.
Όλα τα παραπάνω, δείχνουν πως το Υπουργείο προτείνει μέτρα όχι με σκοπό την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού της γρίπης, αλλά απλά και μόνο για να βγάλει την υποχρέωση, μετακυλώντας όλο το φορτίο στις πλάτες των εκπαιδευτικών, των γονιών και των ίδιων των μαθητών. Σαν Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, δηλώνουμε πως δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την αντιμετώπιση.
Απαιτούμε:
1.    Άμεση έναρξη δωρεάν εμβολιασμού στα σχολεία μας, με ευθύνη του ΚΕΕΛΠΝΟ.
2.    Άμεση χρηματοδότηση των σχολείων για αγορά φαρμακευτικού (αντιπυρετικά φάρμακα) και προληπτικού υλικού (χαρτομάντιλα, σαπούνια, αντισηπτικά).
3.Άμεση έναρξη διαδικασίας προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με αποκλειστική σχολική απασχόληση.
Δηλώνουμε πως δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς σε μια προσπάθεια ακόμα μεγαλύτερης υποβάθμισης της ζωής των παιδιών μας και καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να διεκδικήσουμε μαζικά το αυτονόητο: Δωρεάν και Αναβαθμισμένες παροχές πρόληψης και θεραπείας για όλα τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου