Για τι παλεύουμε

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές να απαιτήσουν:

· Αναδιοργάνωση της Εκπαίδευσης (σε δομή και περιεχόμενο) με κριτήριο την ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των νέων (την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, τη γνώση της φυσικής και κοινωνικής νομοτέλειας, τους νόμους της κοινωνικής εξέλιξης), την προετοιμασία τους για την επαγγελματική και κοινωνική ζωή και δράση.

· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Εκπαίδευση.

· 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή

· Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο ολόπλευρης μόρφωσης για όλους μέχρι τα 18 τους χρόνια

· Επαγγελματική εκπαίδευση σε δημόσιες δωρεάν σχολές με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα

· Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού (ανάπτυξη της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας και την εφαρμογή τους στην ικανοποίηση των διευρυμένων αναγκών του).

Είναι φανερό ότι το σχολείο των λαϊκών αναγκών συγκρούεται με τον πυρήνα της αστικής ιδεολογίας που θέλει το σχολείο μηχανισμό ενσωμάτωσης των νέων και αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης που το κεφάλαιο έχει ανάγκη. Η οικοδόμηση του σχολείου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι υπόθεση του λαού, είναι μέτωπο πάλης του εργατικού λαϊκού- κινήματος στην κατεύθυνση κατάκτησης της δικής του εξουσίας. Πάλη που θα κατακτά επιμέρους στόχους, θα επιβάλλει βελτιώσεις, θα κάνει συνείδηση στο λαό την αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης με κριτήριο την ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ,ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΑΣ

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενότητας Γονέων Περιστερίου για τους ΠρόσφυγεςΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων από την πρώτη στιγμή κάλεσε όλους τους γονείς να υποδεχτούν με αγάπη και αλληλεγγύη τους πρόσφυγες που έφυγαν κατατρεγμένοι από τις χώρες τους, εξαιτίας των πολέμων των ιμπεριαλιστών. Να δείξουν την ταξική τους αλληλεγγύη με όλους τους τρόπους. Να καταδικάσουν και να απομονώσουν κάθε φασιστική, ρατσιστική, ξενοφοβική αντίληψη. Για τη δύσκολη κατάσταση που ζει ο λαός μας δεν φταίνε οι ταλαίπωροι και οι κατατρεγμένοι. Αντίθετα, η ίδια αιτία που τους υποχρέωσε να φύγουν μακριά από τις πατρίδες τους, είναι αυτή που κάνει και τη δική μας ζωή όλο και χειρότερη. Είναι το κεφάλαιο, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, που μέσω σωρείας ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, επιδιώκουν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα και να αυξήσουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση:

 Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη του κράτους. Σε αυτά να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.

 Άμεσα μέτρα με κρατική ευθύνη, για τη δημιουργία ανθρώπινων όρων και χώρων προσωρινής φιλοξενίας των χιλιάδων προσφύγων, αξιοποιώντας όλες τις υπάρχουσες δυνατότητες, που θα λειτουργούν μόνο με ευθύνη του κράτους και όχι των διαφόρων ΜΚΟ και άλλων ανεξέλεγκτων δήθεν "αλληλέγγυων".

Έξω το ΝΑΤΟ, η Frontex και οι άλλοι  μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων μας.

«Λαθεμένο μού φαινόταν πάντα τ’ όνομα που μας δίναν:
«Μετανάστες».
Θα πει, κείνοι που αφήσαν την πατρίδα τους. Εμείς, ωστόσο,
δε φύγαμε γιατί το θέλαμε…»

Μ.Μπρέχτ              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου